Het Varendonck College organiseert elk schooljaar verschillende kennismakingsactiviteiten voor groep 7- en groep 8-leerlingen. Je maakt kennis met het voortgezet onderwijs, onze school, de sfeer en de docenten. Daarnaast organiseren wij ook informatieavonden voor ouders met een kind uit groep 7 of groep 8.

Informatieavonden voor ouders

Meer informatie over de informatieavonden voor ouders is te vinden op deze pagina.

Meeloopochtend groep 8

Donderdag 19 september, donderdag 26 september en donderdag 3 oktober 2024
Zit jij op een basisschool in Asten of Someren? Dan wordt jouw klas uitgenodigd voor een meeloopochtend. Op basis van jouw preadvies loop je een ochtend mee op onze praktijkonderwijs- en vmbo-locatie of op onze havo/vwo-locatie. De meeloopochtend bestaat uit een rondleiding, een theorieles en een praktijkles. Daarnaast maak je kennis met onze docenten en zullen onze leerlingen persoonlijk vertellen over hoe het is om op het Varendonck College te zitten.

Zit jij op een andere basisschool en wil je graag een ochtend meelopen? Stuur dan een e-mail naar j.verber@varendonck.nl. We kijken dan samen met jou naar de mogelijkheden.


Proeflesjes

Woensdag 18 december 2024, woensdag 12 februari en woensdag 12 maart 2025,
14:00 uur - 15:30 uur

Zit jij in groep 7 of groep 8? Dan kun je bij ons een proeflesje komen volgen! Wij organiseren drie middagen waarop dit kan. In totaal kun je dus deelnemen aan drie proeflesjes, elke middag één lesje.

We bieden de proeflesjes aan op onze praktijkonderwijs- en vmbo-locatie en op onze havo/vwo-locatie. Je mag zelf kiezen op welke locatie je een proeflesje gaat volgen. Er wordt door ons niet gekeken naar jouw preadvies of niveau. Bekijk deze pagina zie je welke proeflesjes we aanbieden hoe jij je kunt inschrijven.

Open avond

Vrijdag 7 februari 2025, 16:00 - 20:00 uur
Het Varendonck College is een wereldse dorpsschool met voortgezet onderwijs voor Asten, Someren en iedereen daarbuiten. Op onze praktijkonderwijs- en vmbo-locatie in Someren vind je de leerwegen praktijkonderwijs, basis-, kaderberoepsgericht en mavo. Op onze havo/vwo-locatie in Asten vind je de leerwegen havo(-kansklas), tweetalig havo/vwo (tto), atheneum en gymnasium.

Wil je jezelf ontdekken en de wereld van het Varendonck College van dichtbij meemaken? Kom dan op vrijdag 7 februari 2025 naar onze open avond op onze scholen in Someren en Asten. Jij en je ouders zijn van harte welkom tussen 16:00 uur en 20:00 uur!

Profielenfestival

Donderdag 20 maart en vrijdag 21 maart 2025
Groep 7-leerlingen worden via de basisschool uitgenodigd voor het Profielenfestival. Tijdens dit festival maak je via workshops kennis met onze vmbo-profielen:
  • Dienstverlening & Producten
  • Produceren, Installeren & Energie
  • Bouw, Wonen & Interieur
  • Technologie & Toepassing
Bij een festival hoort uiteraard muziek, wat lekkers en leuke activiteiten. Supergaaf dus!

Kennismakingsdag
nieuwe brugklasleerlingen


Maandag 16 juni 2025
Zodra jij je hebt aangemeld voor het Varendonck College krijg je een uitnodiging voor de kennismakingsdag. Je maakt dan kennis met je nieuwe mentor(en), nieuwe klasgenoten en met onze school. Je ontvangt op deze dag alle belangrijke informatie om een goede start te kunnen maken in het nieuwe schooljaar.