Open Dag


Het Varendonck College organiseert ieder schooljaar allerlei kennismakingsactiviteiten voor kinderen uit groep 7 en groep 8. Kinderen maken kennis met het voortgezet onderwijs, onze school, de sfeer en de docenten. Daarnaast organiseren wij informatieavonden voor ouders met een kind uit groep 7 of groep 8.

Meeloopochtend
Donderdag 28 september, donderdag 12 oktober en donderdag 26 oktober 2023.
Leerlingen uit groep 8 worden via de basisschool uitgenodigd voor een meeloopochtend. Op basis van hun preadvies lopen groep 8-leerlingen een ochtend mee op onze vmbo-locatie of op onze havo/vwo-locatie. De meeloopochtend bestaat uit een rondleiding, één theorieles en één praktijkles. Daarnaast maken ze kennis met onze docenten en zullen onze leerlingen vertellen over het Varendonck College.
Proeflesjes
Woensdag 13 december 2023, woensdag 17 januari en woensdag 13 maart 2024, 14:00 - 15:30 uur.
Het Varendonck College organiseert drie middagen waarop groep 7- en 8-leerlingen een proeflesje kunnen komen volgen. In totaal kan een leerling dus deelnemen aan drie proeflesjes, elke middag één lesje. We bieden de proeflesjes aan op onze vmbo-locatie en op onze havo/vwo-locatie.

Uw kind mag zelf kiezen op welke locatie hij/zij een proeflesje gaat volgen. Er wordt door ons niet gekeken naar het preadvies of niveau van uw kind. Bekijk deze pagina voor meer informatie.


Open dag
Zondag 25 februari 2024, 10:00 - 14:00 uur.
Sfeer proeven kan op onze open dag! Wij organiseren onze open dag op onze vmbo-locatie (Someren) en onze havo/vwo-locatie (Asten). U maakt dan kennis met onze schoolgebouwen, onze docenten, onze leerlingen en u krijgt de gelegenheid om vragen te stellen. Meer informatie over de open dag volgt.

Profielenfestival
Donderdag 4 april 2024.
Groep 7- en 8-leerlingen worden via de basisschool uitgenodigd voor het Profielenfestival. Tijdens dit festival maken kinderen via workshops (door onze eigen leerlingen) kennis met onze vmbo-profielen:
  • Dienstverlening & Producten
  • Produceren, Installeren & Energie
  • Bouw, Wonen & Interieur
Bij een festival hoort uiteraard muziek, wat lekkers en leuke activiteiten. Super gaaf dus!

Kennismakingsdag nieuwe brugklasleerlingen
Maandag 10 juni 2024, 14:00 - 15:30 uur.
Op de kennismakingsdag maakt de nieuwe brugklasleerling kennis met zijn/haar nieuwe mentor, de nieuwe klasgenoten en met de school. De nieuwe leerling ontvangt op deze dag alle belangrijke informatie om een goede start te kunnen maken in het nieuwe schooljaar.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor de nieuwsbrief!
Wilt u graag op de hoogte worden gehouden over de kennismakingsactiviteiten? Laat dan hier uw gegevens achter. Wij informeren u zodra er meer informatie bekend is over bijvoorbeeld de proeflesjes, de informatieavonden of de open dag.

Vragen?
Heeft u vragen over de kennismakingsactiviteiten? Neem dan contact op met Julie Verber via j.verber@varendonck.nl of bel naar 0493-226586.