0493 - 672672

Kennismakingskalender 2022-2023

Aan het einde van de basisschool maak je de overstap naar het voortgezet onderwijs. Om jou kennis te laten maken met het voortgezet onderwijs en met onze school, organiseren wij voor alle ouders en/of hun kinderen uit groep 7 en groep 8 verschillende activiteiten. Je vindt de activiteiten hieronder op de kennismakingskalender.

Helemaal onderaan deze pagina leggen wij je een aantal activiteiten uit.
Heb je nog vragen over de kalender? Stuur dan een mail naar post@varendonck.nl. Wij helpen je graag verder.

Op de hoogte blijven?
Wilt u graag op de hoogte worden gehouden over onderstaande activiteiten? Laat dan hier uw gegevens achter. Wij informeren u zodra er meer informatie bekend is over bijvoorbeeld de Masterclasses, de informatieavonden of de open dag.


Klik op de afbeelding voor de grote versieDe algemene informatieavond over het voortgezet onderwijs
Tijdens deze informatieavond wordt u uitgelegd hoe het voortgezet onderwijs in Nederland is geregeld, van praktijkonderwijs tot aan gymnasium en de verschillende uitstroomprofielen die er zijn.

De Experience Days
De Experience Day is een ochtendprogramma op het Varendonck College. Groep 8-leerlingen maken kennis met het schoolgebouw, de schoolsfeer, een aantal docenten en volgen een paar lessen. De leerlingen worden via de basisscholen uitgenodigd.

De Masterclasses
Zowel groep 7- als 8-leerlingen mogen deelnemen aan de Masterclasses. Dit zijn superleuke mini-lesjes. De leerlingen mogen zelf kiezen aan welke Masterclass(es) zij willen deelnemen en ook op welk niveau, ongeacht het pré-advies. Laat u uw e-mailadres achter via de QR-code op de voorkant? Dan sturen wij u later de uitnodigingen toe.

Aanmelden schooljaar 2023-2024
Vanaf 1 december 2022 kunt u uw kind online aanmelden. Nadat wij via www.varendonck.nl/aanmelden het ingevulde aanmeldformulier van u hebben ontvangen, nodigen wij u uit om tijdens een van de aanmelddagen (6 of 7 maart 2023) bij ons op locatie dit formulier definitief te maken door samen de gegevens te doorlopen en het formulier te ondertekenen. Ook wordt u ruimte geboden om vragen te stellen.

Nieuwjaarsmarkt
Tijdens de Nieuwjaarsmarkt geven onze vmbo-leerlingen workshops aan de groep 7-leerlingen. Zij laten dan zien wat zij leren voor het uitstroomprofiel D&P (Dienstverlenging & Producten). Dit is een activiteit georganiseerd voor en door leerlingen. De leerlingen worden via de basisscholen uitgenodigd.

Kennismakingsdag
Op deze dag maakt de aankomende brugklasleerling alvast kennis met de mentor, de nieuwe klasgenoten en met de school. Ook wordt er een boekje uitgedeeld met daarin alle belangrijke informatie om een goede start te kunnen maken in het nieuwe schooljaar.