0493 - 672672

Mortaza, Yurge en Barmak winnaars ontwerpwedstrijd

18 december 2019
De ontwerpwestrijd voor een nieuwe vogelkijkhut bij het Keelven is gewonnen door Mortaza Faqiri, Yurge Veens en Barmak Rassuli uit klas 1vmb.
Een jaar geleden is de vogelkijkhut bij het Keelven vernield. De gemeente wil op dezelfde plek weer een aantrekkelijk recreatiepunt bouwen waar fietsers en wandelaars kunnen genieten van de natuur. Met dit doel heeft de gemeente Someren een ontwerpwedstrijd uitgeschreven onder leerlingen van het Varendonck College in Someren. De leerlingen is gevraagd om een ontwerp te maken voor een vogelkijkhut waarbij ze gebruik maken van natuurlijke materialen, die past in het landschap en een aantrekkelijke vorm en uitstraling heeft

Woensdagochtend 18 december kwam de jury samen om de ontwerpen te bekijken en het winnende ontwerp bekend te maken. De jury bestond uit burgemeester Dilia Blok, wethouder Louis Swinkels, Gerard Claessens (raadslid), rector Irma van Nieuwenhuijsen, Kyro Berkers (leerling havo 5 Technasium Varendonck College), Kim van Lieshout (leerling havo 5 technasium Varendonck College) en Eveline Hommen (afdelingsleider Varendonck College).

Winnende team
Het winnende ontwerp is bedacht en ontworpen door Mortaza Faqiri, Yurge Veens en Barmak Rassuli uit klas 1vmb. Ze ontwierpen een hut die mooi past in de omgeving, beneden goed toegankelijk is, ook voor mensen in een rolstoel. Zowel beneden als boven kun je volledig rondkijken en van de omgeving en de vogels genieten. Al met al een prachtig ontwerp waar de jury heel enthousiast over was.

De winnende ontwerpers ontvangen een Samsung Gear VR bril.

foto's: Rob Fritsen