0493 - 672672

Inleiding in de filosofie; Inspirerende denkers en denkbeelden

26 juni 2018
Het Varendonck College organiseert samen met het cursushuis van ONIS-welzijn een cursus inleiding in de filosofie.
Ook dit jaar heeft de cursus het tweeledige doel om kennis op te doen over de geschiedenis van de filosofie en haar grote meesters én deze kennis te actualiseren. Goede voorbeelden van  filosofisch gereedschap, filosofen en filosofische thema’s die een voorbeeld van zijn van goede filosofie, worden aangereikt in de vorm van korte inleidingen en verdiepend materiaal online. Verder worden de deelnemers uitgenodigd om in groepjes of alleen een thema te adopteren en verder uit te werken. Er zijn veel les- en werkvormen mogelijk. Aan het begin van de cursus wordt in overleg bepaald hoe de lessen precies vormgegeven gaan worden.
 
De cursus wordt u aangeboden door het Varendonck College in samenwerking met cursushuis van Onis-welzijn. Het benodigde cursusmateriaal wordt u aangereikt tijdens de cursus. De  basistekst en het niveau van de cursus zijn bovenbouw vwo. Vanwege de opbouw van de cursus wordt verwacht dat, wanneer u zich inschrijft, elke bijeenkomst aanwezig bent. Er is plaats voor 24 cursisten. Er wordt verwacht dat u gemiddeld een uur per week besteedt aan het ‘huiswerk’. Aan het begin van de cursus betaalt u eenmalig 5 euro als bijdrage in de onkosten. De bijeenkomst is steeds van 20:00 tot 22:00 uur in op het Varendonck College locatie Asten.
 
Data
Één donderdag 20:00-22:00 per maand. Beginnend op 6 september, en vervolgens 4 oktober, 1 november, 29 november 2018, 10 januari en 31 januari 2019.
 
De cursus wordt gegeven door Ruud Heesen. Hij studeerde scheikundige technologie en filosofie aan de Technische Universiteit Eindhoven en Radboud Universiteit Nijmegen en geeft scheikunde en filosofie op het Varendonck College te Asten.
 
 
Meer informatie: r.heesen@varendonck.nl
Inschrijven van via onderstaande link: https://goo.gl/forms/sdXeH0oA3qUl0R4K2

Meer informatie over ONIS vindt u hier.