0493 - 672672

Laptops in de klas

Bring Your Own Device (BYOD)
Als†Varendonck†College springen wij in op de technologische ontwikkelingen die de kans geven om uitdagend en toekomstgericht onderwijs te bieden. Door het gebruik van laptops in de klas kunnen wij uw kind nůg beter onderwijs op maat aanbieden en†bereiden†wij uw kind voor†op†de vervolgopleidingen waar†het onderwijs ook verdergaand wordt gedigitaliseerd.

Digitale Informatieavond
Wanneer u uw kind heeft aangemeld voor de brugklas van 2022-2023, ontvangt u per brief (digitaal, via het opgegeven e-mailadres) een uitnodiging om op woensdagavond 13 april 2022 de Digitale Informatieavond bij te wonen. Tijdens deze avond leggen wij u uit wat de grote voordelen zijn van het werken met een laptop in de klas en lichten wij toe welke laptop wij als school adviseren.

Aanschaf laptop
Op woensdag 13 april 2022 vond de Digitale Informatieavond plaats voor ouders die hun kind hebben aangemeld voor de brugklas van 2022-2023. U vindt hieronder de opname van de presentatie terug, waarin u uitleg krijgt over BYOD (Bring Your Own Device) en over de laptop die wij als school adviseren.Bestelflyer
Zodra wij de bestelflyer vanuit The Rent Company hebben ontvangen, zullen wij de flyer op deze webpagina plaatsen. We verwachten de flyer later in de maand mei te ontvangen.
Ook wordt dan de lijst gepresenteerd aan welke eisen een laptop moet voldoen wanneer u een eigen laptop wil aanschaffen.

FinanciŽle hulp bij aanschaf:
Heeft u financiŽle ondersteuning nodig bij het aanschaf van een laptop? Dan wordt er graag met u meegedacht. Hieronder vindt u informatie of u gebruik kunt maken van financiŽle hulp en hoe u de hulp kunt aanvragen.
Inwoners van gemeente Someren: klik hier voor de folder van gemeente Someren of klik hier voor Stichting Leergeld.
Inwoners van gemeente Asten: klik hier voor de site van Sociaal Team Asten of klik hier voor Stichting Leergeld.

Vragen?
Heeft u nog vragen over het beleid van de school op het gebied van BYOD? Neem dan contact op met de juiste persoon op locatie:
- Voor locatie Asten (VWO/HAVO) neemt u contact op met de heer Hafkemeijer, via e.hafkemeijer@varendonck.nl.
- Voor locatie Someren (VMBO) neemt u contact op met de heer van Steen, via d.v.steen@varendonck.nl.