0493 - 672672

Someren on Stage

Dit schooljaar gaan wij van start met het Beroepenfeest van Someren On Stage.
WAT IS ON STAGE†
Dit schooljaar gaan wij van start met het Beroepenfeest van Someren On Stage. In het kader van 'handen en voeten' aan beroepsoriŽntatie, ontmoeten leerlingen allerlei vertegenwoordigers en medewerkers van bedrijven uit de regio. Op 15 mei vertellen beroepsbeoefenaren en vaklieden over hun vak, en op de Doe Dag (2 weken later) gaan de leerlingen bij hen op werkbezoek om ze bekender te maken met een bepaald beroep of branche. Wat kunnen de bedrijven en beroepsbeoefenaren betekenen voor uw zoon of dochter? Een snuffelstage, een dagdeel meelopen, een persoonlijk gesprek met beroepsbeoefenaren, informatie over de branche, kansen op de arbeidsmarkt, van gedachten wisselen, advies krijgen, iemand om mee te denken etc.

WAAROM ON STAGE
Kiezen op jonge leeftijd is best lastig en als het dan toch vroeg moet, dan kun je het beste zoveel mogelijk informatie verzamelen. Informatie van de mensen die het vak uitoefenen is een goede aanvulling op flyers en internet. Een goede keuze geeft vakfocus en toekomstperspectief en kan jongeren motiveren. Zin hebben in een vak, uitkijken naar een vakopleiding kan vroegtijdige uitval, teleurstelling en demotivering van leerlingen in het MBO helpen voorkomen. VMBO-ers doen ertoe en daarom investeren we met zijn allen in hun toekomstdromen. Zij zijn straks de handjes aan ons bed,† de kanjers van kantoor en winkel, de scherpe advocaat, de handige monteur die ons weer komt redden of een toekomstige Award-winnaar. Jongeren hebben ambities en dromen, van scholier tot student. Realiteitszin mag niet leiden tot ontmoediging. Wel tot: laten we kijken hoever we samen komen en wat zijn eventuele passende, leuke en zinvolle alternatieven. Dit mag ook al een onderwerp van gedachten en gesprek zijn als je tussen de 12 en 16 jaar bent.

HOE ON STAGE†
De leerlingen worden in de klas voorbereid door docenten en mentoren. Zij krijgen een training en maken een top 3 van beroepen. Praat hier eens over met uw zoon of dochter.
Inmiddels zijn wij gestart met het werven van deelnemende bedrijven, en hierbij doen wij ook een oproep aan ouders om zich aan te melden als beroepsbeoefenaar en deel te nemen aan On Stage. Bent u werkzaam in een onderneming, vak, branche of beroep waar u bij On Stage over wilt vertellen, meldt u dan aan via mail@somerenonstage.nl . En als u het leuk vindt om als gastdocent een rol te hebben in de voorbereiding van de leerlingen, bent u ook van harte welkom! U levert hiermee een bijdrage aan de beroepsoriŽntatie van uw eigen kinderen en aan hun vrienden en vriendinnen. U ontmoet docenten, andere ondernemers en beroepsbeoefenaren en werkt meteen aan uw eigen netwerk!

VRAGEN EN MEER INFORMATIE†
Mocht u naar aanleiding van dit stukje vragen of suggesties hebben, wilt u zich aanmelden of misschien wilt u als sponsor een bijdrage leveren? Onze contactgegevens vindt u ook op www.somerenonstage.nl. Verder kunt u daar alle projectinformatie lezen, het laatste nieuws zien en kennismaken met al onze Vrienden. Misschien kunt u deze site eens bekijken samen met uw kind! Last but not least: het is een omvangrijk en ambitieus evenement waarbij optimisme, resultaat en duurzaamheid de trefwoorden zullen zijn! VMBO-ers: we zullen 'ze' wat laten zien….
Want denken over je toekomst mag een feest zijn!


Klik hier voor meer informatie.

Met vriendelijke groet,
namens het On Stage Team,De heer C. van Teeffelen
projectleider Someren On Stage
afdelingsleider Varendonck College