0493 - 672672

Masterclasses Someren najaar 2019

De Masterclasses in Someren zijn steeds op woensdagmiddag van 14:00 - 15:30 uur. In Someren bieden we de volgende Masterclasses aan:


Blok 1: op 30 oktober, 6, 13 november

• Beeldende vormgeving

• Frans

• Techniek
 

Blok 2: op 20 november, 27 november, 4 december

• Sport en beweging

• Plannen en organiseren

• Engels


Masterclasses blok 1:


Beeldende vormgeving
Ben jij een doener? Steek je graag je handen uit je mouwen? Dan kun jij je talenten laten zien tijdens de lessen Beeldende vormgeving. Jeuken je handen, zit je bomvol creatieve ideeën en vind je het leuk om met je handen te werken? Ben je goed in het bedenken van creatieve oplossingen voor allerlei uitdagingen? Vind je het leuk om te experimenteren met verschillende materialen en technieken? Dan is Beeldende vormgeving echt wat voor jou! Benodigdheden: gevulde etui


Frans
Hoe leuk is het om als je in België of Frankrijk bent iets te kunnen zeggen in de Franse taal? (Frans is ook de taal van de liefde....). Tijdens de masterclass leer je via een speciale gebarentaal enkele zinnetjes en woorden zodat jij in elk geval in het Frans kunt zeggen hoe je heet, hoe het met je gaat en leer je hoe je iemand netjes begroet. Ook gaan we kijken wat er voor verschillen zijn tussen deze landen. Denk aan eten, natuur, cultuur.... Au revoir! (tot ziens!)


Techniek
Je ziet het vast wel om je heen. Overal waar je kijkt is techniek. Van de tafel waar je aanzit tot het huis waarin je woont. Maar hoe wordt dit allemaal gemaakt? In deze masterclass maak je kennis met verschillende technieken om tot een product te komen. Je maakt kennis met apparaten, gereedschappen en verschillende materialen. In deze masterclass gaan we aan de slag om zelf een product te maken. Ben je handig en heb je interesse in de techniek. Dan is deze masterclass iets voor jou! Benodigdheden: gevulde etui met schaar


Masterclasses blok 2:

Sport en bewegen
De masterclass "sport en bewegen" betreft lessen waarbij je meer doet dan dat je alleen bij een reguliere gymles zou doen. Het is dus meer dan bijvoorbeeld "een lesje voetballen". Ben je gemotiveerd om zélf te sporten en wil je je hiervoor inzetten? Wil je zélf andere mensen aanzetten tot sporten? Ben je niet bang om jezelf goed in te spannen, zowel fysiek als mentaal en bereid om veel te leren over sport en de gezonde leefstijl. Ben je een verantwoordelijke sportieve gemotiveerde leerling? Dan is de masterclass 'Sport en Bewegen' zéker iets voor jou.

Engels
Wil je jezelf in het buitenland graag verstaanbaar maken? Volg dan de masterclass Engels! Tijdens deze masterclass maak je kennis met de Engelse taal. We gaan het hebben over days of the week, months of the year and ordinal numbers (1, 2, 3). Ook ga je leren hoe je Engelse teksten kunt lezen.

Kennis maken met het voortgezet onderwijs
Meer leren in minder tijd en toch beter onthouden: wie wil dat nou niet? De overgang van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs is voor veel leerlingen een sprong in het diepe; ineens heb je wel 10 vakken waar je huiswerk voor hebt en je moet van de ene op de andere dag een meester zijn in plannen en organiseren van je werk en je vrije tijdsbesteding. Tijdens deze masterclass krijg je tips en oefeningen om beter te leren plannen, samenvattingen te maken, sneller te leren lezen en te onthouden. Benodigdheden: etui (pen, potlood, gum en lineaal), stiften, leesboek (op eigen niveau en naar interesse)

De masterclasses VMBO zijn bedoeld voor alle leerlingen die iets extra's willen doen dat past bij hun persoonlijke interesses, wensen en talenten. Ze zijn minder algemeen en dus specifieker en uitgebreider van vorm en inhoud dan de Experienceday-lessen.

De leerlingen kunnen daarbij ervaren dat VMBO minder theoretisch is en meer gericht is op "doen". Óók is het een extra kennismakingsmogelijkheid met het Varendonck VMBO en de bijzondere mogelijkheden die we aanbieden.

Voor leerlingen die twijfelen over de keuze voor HAVO óf VMBO vormen de de Masterclasses op het VMBO een mooie gelegenheid om te ervaren of het VMBO hen past.

Aanmelden
Wilt u uw kind aanmelden voor een Masterclass? Het is belangrijk dat u voor aanmelding aan de Masterclasses dit eerst afstemt met de leerkracht van uw kind.

Wilt u uw kind aanmelden voor een Masterclass in blok 1? Klik hier om naar het inschrijfformulier te gaan.
Wilt u uw kind aanmelden voor een Masterclass in blok 2? Klik hier om naar het inschrijfformulier te gaan.