0493 - 672672

Experience Day 2019

Wij organiseren ook dit schooljaar voor alle leerlingen van groep 7 en 8 een Experience Day. Op deze dag kunnen de leerlingen kennismaken met het Varendonck College. Deze vindt plaats op dinsdag 1 en donderdag 10 oktober.


-††††Op dinsdag 1 oktober voor alle leerlingen uit Someren.
-††††Op donderdag 10 oktober voor alle leerlingen uit Asten.
-††††Kennismaken met het praktijkonderwijs is alleen mogelijk op dinsdag 1 oktober (groep 7 en 8)
-††††Leerlingen uit andere gemeenten kunnen zich individueel aanmelden voor ťťn van deze twee dagen.

De verdeling van de leerlingen uit Asten en Someren wijkt af van wat we eerder hebben doorgegeven. Dit omdat Museum Klok & Peel op 1 oktober een activiteit heeft gepland voor de Astense basisscholen.


Groep 7: maakt kennis met het Varendonck College
Leerlingen van groep 7 gaan zich dit schooljaar al oriŽnteren op het voortgezet onderwijs.† De leerlingen hebben vaak nog geen idee welke richting ze willen gaan volgen. Daarom willen wij ze op deze dag kennis laten maken met alle facetten van het voortgezet onderwijs. Om dit mogelijk te maken bezoeken de leerlingen tijdens de Experience Day beide locaties, in zowel Asten als Someren.

Ze starten bij de locatie in hun woonplaats (Asten of Someren) en eindigen daar ook. Het vervoer naar en van onze andere locatie wordt door ons verzorgd. We willen de docenten van groep 7 vragen om deze dag ook aanwezig te zijn bij de Experience Day. We verwachten de leerlingen 's ochtends om 8:45 uur. Het programma eindigt uiterlijk om 14:30 uur.
Leerlingen uit groep 7 die niet in Asten of Someren wonen, kunnen zich individueel aanmelden via het inschrijfformulier en kiezen zelf op welke dag ze komen.

Inschrijven van leerlingen uit groep 7 kan uitsluitend via dit digitale formulier. Inschrijving voor de Experience Day is mogelijk tot donderdag 12 september.Groep 8: volgt een lesdag op het Varendonck College
De leerlingen uit groep 8 volgen een lesdag op het niveau waarop ze verwachten uit te stromen. Afhankelijk van het voorlopige advies kunnen de leerlingen van groep 8 kiezen uit de onderstaande opleidingen.


-††††gymnasium en atheneum (voor leerlingen die geÔnteresseerd zijn in klassieke talen en/of tweetalig onderwijs)
-††††Technasium (voor leerlingen die geÔnteresseerd zijn in Technasium)
-††††vwo/havo (voor leerlingen met een vwo/havo- advies, maar die niet willen kiezen voor een specifieke richting)
-††††vwo/havo tweetalig (Het Varendonck College wil komend schooljaar starten met een tweetalige opleiding voor de leerlingen met een advies vwo/havo of een advies havo. Leerlingen die hierin interesse hebben, kunnen zich het beste inschrijven voor deze studierichting)†
-††††vwo/havo en mavo (havo-kansklas): De leerlingen uit groep 8 met een dubbel advies havo-mavo (tg) kunnen ††††kiezen voor de opleiding vwo/havo en mavo. Zij volgen dan afwisselend een programma in Asten en Someren.
-††††mavo (voor leerlingen met een tg-advies)
-††††vmbo - kader (voor leerlingen met een k of tg-advies die geÔnteresseerd zijn in een meer praktische dan ††††theoretische opleiding)
-††††vmbo - basis (voor leerlingen met een basisadvies)
-††††Praktijkonderwijs (voor leerlingen met PrO-advies), dit is uitsluitend op dinsdag 1 oktober


Inschrijven van leerlingen uit groep 8 kan uitsluitend via dit digitale formulier.

Inschrijving voor de Experience Day is mogelijk tot donderdag 12 september.

Voor vragen over de Experience Day kunt u contact opnemen met pr@varendonck.nl.