0493 - 672672

COVID-19 ziekmelding

Zelftest: uitslag positief
Wanneer de zelftest van uw kind positief is, gaat hij/zij in isolatie en alle huisgenoten gaan in quarantaine. Uw kind moet zich dan laten hertesten bij de GGD. U kunt een afspraak plannen via Coronatest.nl of door te bellen naar de GGD via: 0800-1202.
- Wanneer de uitslag van de GGD test negatief is kan uw kind uit isolatie en kunnen alle huisgenoten uit quarantaine.
- Wanneer de uitslag van de GGD test positief is, volgt u onderstaande stappen.


GGD coronatest: uitslag positief
Wanneer de uitslag van de GGD test positief is, neemt u contact op met de school via het gebruikelijke nummer: 0493-672672. U doet zelf het bron- contactonderzoek naar de nauwe contacten en informeert de school. Uw kind gaat 10 dagen in quarantaine.

*) Met nauwe contacten bedoelen we personen die langer dan 15 minuten op een afstand kleiner dan anderhalve meter van uw kind zijn geweest.

Nauw contact met een positief geteste leerling
Wanneer uw kind nauw contact heeft gehad met een leerling die positief is getest op het coronavirus, dan gaat uw kind 10 dagen in quarantaine en houdt hij/zij afstand van huisgenoten.
- Wanneer klachten ontstaan, neemt u contact op met de GGD voor een testafspraak.
- Wanneer geen klachten zijn ontstaan en de 10 dagen quarantaine zijn voorbij, dan kan uw kind weer naar school komen.

*) Wanneer uw kind minder dan 8 weken geleden zelf bij de GGD positief is getest op het coronavirus, dan hoeft hij/zij überhaupt niet in quarantaine. Volgens de GGD is uw kind dan beschermd tegen het virus.

Wanneer weer naar school?
Nadat uw kind bij de GGD positief is getest op het coronavirus, overlegt u op verzoek van de GGD met hen wanneer uw kind weer uit isolatie mag. De GGD geeft namelijk aan dat het per situatie verschilt wanneer een leerling weer naar school mag, zodra hij/zij zich beter voelt.


Heeft uw kind geen corona, maar is hij/zij wel ziek? Meld uw kind dan via de gebruikelijke wijze ziek: klik hier voor meer informatie.